İzleyiciler

12 Mayıs 2022 Perşembe

İNSANLAR NEDEN MUTSUZ?

 Sevgisizliğin günümüzde tüm dünyayı sardığı,

insanların birbirlerine gittikçedaha da yabancılaştığı çok açık gerçektir. Büyük kentlerin cadde ve sokaklarında insanlar göz göze gelmez hatta birbirlerinin yüzüne bakmaz. Derin ve samimi sevgi insanların ellerinden alınmış durumda ki bu, insanın ruhunun alınmış olması gibidir. Çünkü kişi sevgiyi yitirdiğinde geriye ne kalacaktır?..

Bu ruh halindeki insan adeta içi boşalmış, manevi anlamda tükenmiş demektir. İman etmeyen kişi para, yiyecek, içecek, zenginlik, kısacası her şeye sahip olsa da bir türlü mutlu olamaz. Elde ettiği her şeyi bir gün yitirebileceği korkusu içinde huzursuz bir yaşam sürer.

İnsanların mutsuzluğuna yol açan asıl neden tabi ki Allah’tan uzak yaşamaktır. Ancak detaylandırarak inceleyecek olursak insanı mutsuz eden birçok sebep vardır. Nefsiniz mutlaka şerre alet olmanızı, Allah’ın söylediğini yapmamanızı ve Allah’ın yasak ettiği bütün fiilleri işlemenizi ister. Ruhunuzsa tam aksini, Allah’ın bütün emirlerini mutlaka yerine getirmenizi, yasak ettiği hiçbir fiili asla işlememenizi ister.

 İkisi de taleplerinden vazgeçmezler. Çünkü yapıları buna göre dizayn edilmiştir. Vazgeçmeyecekleri için aralarında devamlı bir kavga kaçınılmazdır. Nerede kavga varsa, nerede kaos varsa orada huzursuzluk vardır. İç dünyanızda bilmediğiniz sebepten dolayı sıkılırsınız. Arkasında bu kavga vardır. Nefsiniz ve ruhunuz devamlı bir kavganın, bir didişmenin, bir çekişmenin içindedirler. Sizi iç dünyanızda devamlı rahatsız eder. Bir savaş sürer iç dünyanızda. Nefsinizin ordularıyla, ruhunuzun orduları arasında. Devamlı huzursuzsunuz. Öyleyse Allah’ın emirlerini yapmıyorsunuz, huzursuzsunuz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder